Einde van ICCC 2022

Nederlandse Kernwaarde

Vandaag was de 3de en laatste dag van de ICCC 2022. We hebben vandaag 2 lezingen bijgewoond over het genereren van Common Criteria documentatie voor het certificeringstraject. Het is mooi te zien dat de Common Criteria community een aanzienlijk deel van de tooling via open-source licenties beschikbaar stelt.

Common Criteria & Laadpalen

De laatst lezing die wij vandaag bezocht hebben ging over Common Criteria certificeringen bij laadpalen voor EV voertuigen. Dit onderwerp is zeer interessant want wij zijn van mening dat een overhaaste energietransitie het gevaar met zich meebrengt dat we spullen inkopen buiten Europa die niet aan de hoogste dataveiligheid standaarden als Common Criteria voldoen.

Het probleem van Chinese infrastructuur in het Nederlandse mobile netwerk heeft voor de nodig problemen gezorgd. We moeten ervoor waken dat dit niet gebeurt in het Nederlandse energienet.

Kernwaarde Gemini Embedded Technology

Één van de 4 kenpunten van Gemini Embedded Technologie B.V. is ‘In Nederland ontwikkeld en in Nederland geproduceerd’. Laten we er gezamenlijk met onze klanten voor zorgen dat wij onze cyber weerbaarheid verbeteren.

Van de eenendertig deelnemende landen van Common Criteria hoorde Nederland bij de top 4, en sinds kort bij de top 2 en daar mogen we best trots op zijn.

Cybersecurity

De conferentie maakte ons er nog meer op attent hoe zeer dit onderwerp de basis is van de cyber weerbaarheid en dus de dataveiligheid van producten. Common Criteria is een belangrijk, door vele  onderschat onderdeel, mogelijk ook in jouw zakelijke product en/of werkomgeving, neem direct contact op met Gemini ICT voor een vrijblijvend gesprek of bel ons om samen naar de velligheid van jouw product te kijken.

ICCC 2022 – 2023

De meeste bedrijven die aanwezig waren bij de ICCC2022 waren bedrijven als de Overheid, Microsoft, SuSe, Google en HP. Het is ons opgevallen dat er in verhouding maar een beperkt aantal ontwikkelbedrijven aanwezig waren bij de ICCC2022. Hopelijk zien wij er meer tijdens de ICCC2023 in Washington.

Nieuwsgierig?

Ben jij nou nieuwsgierig wat de overgedragen kennis van de ICCC voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor een koffie afspraak.

Maak kennis
met GET

Blogs

Overige blogs
GET
IN
TOUCH

Bespreek uw idee geheel vrijblijvend met Pim en Herbert.

Maak kennis
met GET

Terug

Annuleren